West-vlaamse fokkerij maand

Wat hebben Cornet Obolensky, Halifax van het kluizenbos, Cortes C, Gin chin van het lindenhof, Espoir en For joy van 't Zorgvliet gemeen?

Juist, Ze zagen allemaal het levenslicht in West-Vlaanderen!

In de maand maart wil BWP West-Vlaanderen uitpakken met de "West-Vlaamse fokkerij maand", waarbij er bijna elke weekend in maart één of meerdere fokkerij gerelateerde evenementen doorgaan. Hieronder een overzicht.

De aftrap van de West-Vlaamse fokkerij week wordt gegeven door het gewest Pittem-Torhout op 02-03. Bij Stal Vincent Martens te Tielt vindt hun jaarlijkse vrijspring wedstrijd plaats voor 2-, 3- jaarse paarden

Vanaf 14-03 staan alle schijnwerpers gericht op het Zilveren Spoor te Moorsele, daar gaat de 3e fase van de BWP-hengsten keuring door waar de kwaliteit van de jonge hengsten kan beloond worden met een dekbrevet. Aansluitend op de hengstenkeuring zaterdag 16-03 vindt de finale van de hengstencompetitie 2019 plaats.

Zondag 17-03 is een drukke dag voor zowel de dressuur- als springpaarden liefhebber. In Stal de Ark in Kortemark gaat de "Young dressage talents" aanlegtesten door, niemand minder dan de belgische dressuur topper Jorinde Verwimp is jurylid en gastruiter. De jonge springpaarden kunnen op deze dag terrecht in het Zilveren Spoor te Moorsele. Daar organiseert BWP Leiestreek de aanlegtesten voor jonge paarden.

De West-Vlaamse fokkerij week afsluiten doen we op 23-03 in de Westhoek. In Hunters' Studfarm organiseert BWP Vleteren de 24e editie van hun vrijspringen voor 2-, 3-, 4- jarige paarden en pony's

Voor meer info kunt u terrecht op de website's van de organiseerende gewesten of van BWP Nationaal.

Nieuws